Podmienky ochrany osobných údajov

 

 

Ochrana osobných údajov (GDPR)

Od 25. mája 2018 vstupuje do platnosti nový zákon o ochrane osobných údajov, ktoré sa týkajú občanov žijúcich v Európskej Únii. Z GDPR vyplývajú niektoré nariadenia a reštrikcie, ako spracovávať osobné údaje, preto spracovanie týchto údajov popisujeme bližšie.

Ochrana vašich osobných údajov je pre nás prioritou. Osobným údajom a ich ochrane venujeme náležitú pozornosť. Nižšie nájdete informácie o tom, ktoré osobné údaje sú získavané pri návšteve a využívaní služieb nášho e-shopu, za akým účelom sú tieto údaje využívané a aké sú ďalšie podmienky ich spracúvania.

I. Základné ustanovenie

 1. Správcom osobných údajov podľa čl. 4 bod 7 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochrane fyzických osôb v súvislosti so spracovaním osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov (ďalej len: „GDPR”) je Motor Express s.r.o., IČO:50346849, so sídlom Kodályova ulica 385/48, 951 78 Kolíňany (ďalej len: „správca“).

2. Kontaktné údaje správcu sú: Adresa: Kodályova ulica 385/48; e-mail: info@motorexpress.sk; telefón:+421 907 786 585.

3. Osobnými údajmi sa rozumejú akékoľvek informácie týkajúce sa identifikovanej alebo identifikovateľnej fyzickej osoby (“subjekt údajov”). Identifikovateľná fyzická osoba je osoba, ktorá môže byť priamo alebo nepriamo identifikovaná najmä odkazom na identifikátor ako je meno, identifikačné číslo, poloha, on-line identifikátor alebo jeden alebo viac faktorov špecifických pre fyzickú, fyziologickú, genetickú, duševnú, ekonomickú, kultúrnu alebo spoločenskú identitu tejto fyzickej osoby.

4. Správca neurčil zodpovednú osobu pre ochranu osobných údajov.

5. Pri návšteve e-shopu a webovej stránky www.elektronr.sk zhromažďujeme  a spracúvame osobné údaje iba v rozsahu potrebnom na poskytnutie jednotlivých funkcionalít webovej stránky, a jej relevantného obsahu a služieb. Zhromažďovanie a spracúvanie osobných údajov je vykonávané na základe súhlasu udeleného používateľom alebo za účelom plnenia zmluvy, a to podľa podmienok uvedených v tomto článku.

a.)IP adresa

IP adresa je prenášaná pri zadaní každej vašej požiadavky na server. Vďaka tomu má server informáciu o tom, kam má byť odpoveď na túto požiadavku odoslaná. Zákazníkovi je za týmto účelom IP adresa pridelená poskytovateľom internetového pripojenia, akonáhle sa pripojí na internet. Poskytovateľ internetových služieb dokáže vysledovať, ktorému zákazníkovi bola vybraná IP adresa priradená v určitom časovom okamihu. Po dobu uloženia IP adresy je možné teoreticky nepriamo stanoviť identitu vlastníka IP adresy. Z tohto dôvodu nie sú IP adresy trvalo uchovávané nami, ani našimi poskytovateľmi štatistických služieb, ale sú využívané iba za účelom určenia miesta, na ktoré má byť odoslaná odpoveď servera na vašu požiadavku, ako aj na účely odvrátenia potenciálnych kybernetických útokov. IP adresy v našom systéme sú uchovávané anonymizované.

b.)Cookies

Na viacerých miestach našej internetovej stránky sú používané tzv. cookies. Cookies sú malé textové súbory, ktoré sú uložené vo vašom počítači a môžu byť ukladané vaším prehliadačom. Cookies nemôžu byť priradené konkrétnej osobe a neobsahujú žiadne osobné údaje. Spojenie týchto údajov s inými zdrojmi údajov o vašej osobe na naše marketingové účely je vykonané iba za predpokladu, že ste nám udelili váš výslovný súhlas na stránke www.elektronr.sk

Okrem toho používame aj funkčné a analytické cookies (tzv. performance and analytical cookies), ktoré spracúvame s cieľom zabezpečenia čo najvyššieho komfortu pri používaní našej stránky, zlepšenia nákupného zážitku a vytvárania analýz a diagnostík o používaní e-shopu za účelom jeho ďalšieho rozvoja. Používanie týchto cookies si nevyžaduje váš súhlas. Tieto cookies spracúvame na právnom základe sledovania nášho oprávneného záujmu.

Okrem toho používame aj tzv. trackingové cookies (tzv. persistant cookies), na ktorých použitie je súhlas potrebný a pomocou ktorých vás vieme rozpoznať ako návštevníka a prispôsobiť pre vás obsah našej stránky wwww.hobbyvlna.sk. Tento súhlas môžete vyjadriť zakliknutím tlačidla „Súhlasím“ na našej informačnej cookies lište.

Kupujúci môže všetky súbory cookies uložené v jeho zariadení vymazať a prípadne internetový prehliadač vo svojom zariadení nastaviť tak, aby znemožnil ich ukladanie. V takom prípade bude kupujúci pri opakovanej návšteve internetového obchodu pravdepodobne musieť manuálne upravovať niektoré nastavenia a niektoré služby alebo funkcie internetového obchodu nemusia byť funkčné.

Cookies nespôsobujú žiadne škody na vašom počítači a neobsahujú žiadne vírusy.

c.) Google Inc.

Pokiaľ nám pri načítaní našej internetovej stránky prostredníctvom odkazu na cookies udelíte súhlas s používaním cielených cookies (tzv. Targeting – Cookies), použijeme „Google Conversion Tracking“ (sledovanie konverzií). Ide o analytickú službu spoločnosti Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Keď užívateľ klikne na inzerát, ktorý umiestnil Google, Google vloží do vášho zariadenia tzv. konverzné cookies („Conversion cookie“). Tieto cookies však neslúžia na osobnú identifikáciu uživateľa. Ak nám ešte neuplynula platnosť cookie pri návšteve určitých stránok, spoločnosť Google a my môžeme rozpoznať, že ste klikli na reklamu a boli presmerovaní na našu stránku.

Každému zákazníkovi služby Google Ads je priradený iný súbor cookie. Z uvedeného dôvodu neexistuje žiadna možnosť, aby cez súbory cookies mohli byť sledovaní zákazníci služby Google Ads.

Informácie získané prostredníctvom konverzných súborov cookie sa používajú na generovanie štatistík konverzií pre  zákazníkov služby Google Ads, ktorí si zvolili službu Conversion Tracking. Ako zákazníci služby Google Ads sme následne informovaní o celkovom počte užívateľov, ktorí klikli na reklamu a boli presmerovaní na stránku s aktivovanou službou Conversion Tracking. Nedostávame však žiadne informácie, pomocou ktorých by sa dali užívatelia osobne identifikovať.

II. Zdroje a kategórie spracovávaných osobných údajov

1. Správca spracováva osobné a kontaktné údaje, ktoré ste mu poskytli alebo osobné a kontaktné údaje, ktoré správca získal na základe plnenia Vašej (kupujúceho) objednávky:

● meno a priezvisko

 ● e-mailová adresa

 ● poštová adresa

● telefón

● .......

Správca spracováva Vaše osobné a kontaktné údaje nevyhnutné pre plnenie zmluvy.

2. V prípade, ak ste si u nás založili aj zákaznícke konto, môžeme spracúvať aj iné údaje, ktoré sú vami dobrovoľne zadávané pri využívaní služieb registrácie alebo založenia zákazníckeho konta. Štatistické údaje získavané počas návštevy našej stránky, ktoré sú popísané vyššie a nemôžu byť priamo alebo nepriamo spojené s konkrétnou osobou, nie sú považované za osobné údaje, a preto nie sú dotknuté touto časťou Všeobecných obchodných podmienok.

Zákaznícke konto – Môj účet

Prostredníctvom registrácie si môžete zriadiť heslom chránené zákaznícke konto. Tým získavate priamy prístup k vašim, u nás uloženým, údajom a zároveň môžete nahliadnuť do vašich otvorených alebo vybavených objednávok, spravovať vaše osobné údaje, uložené v zákazníckom konte, ako aj zasielanie newslettera.

Ak si takéto spracúvanie vašich údajov neželáte, môžete vaše zákaznícke konto kedykoľvek vymazať v sekcii „Môj účet“ a realizovať objednávky ako hosť.
Vezmite prosím na vedomie, že založenie zákazníckeho konta nie je podmienkou využívania e-shopu – nákupy  v e-shope môžete kedykoľvek využívať aj ako hosť, a teda aj bez potreby registrácie zákazníckeho konta.

III. Zákonný dôvod a účel spracovania osobných údajov

Účelom spracovania osobných údajov je ich využitie na plnenie spotrebiteľskej zmluvy, ktorú predávajúci uzatvára s kupujúcim vytvorením objednávky v tomto internetovom obchode. Táto spotrebiteľská zmluva je zároveň právnym základom pre spracúvanie osobných údajov kupujúceho. Poskytnutie osobných údajov kupujúceho je zmluvnou požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy. Poskytnutie osobných údajov je podmienkou pre nákup v e-shope predávajúceho. Ak kupujúci neposkytne všetky požadované osobné údaje predávajúcemu, môže to mať za následok neuzavretie kúpnej zmluvy.

Predávajúci pri spracovaní osobných údajov postupuje v zmysle Zákona č. 18/2018 o ochrane osobných údajov a spracúva iba osobné údaje nevyhnutné na uzavretie spotrebiteľskej zmluvy. Predávajúci spracúva bežné osobné údaje kupujúceho (meno, adresa, kontakt).
Osobné údaje kupujúceho sú v informačnom systéme predávajúceho uchovávané po dobu 10 rokov. Po uplynutí doby uchovávania osobných údajov predávajúci osobné údaje vymaže.

Kupujúci má právo a možnosť aktualizovať osobné údaje v online režime na web stránke internetového obchodu, v zákazníckej sekcii, po prihlásení, alebo inou formu (e-mailom, písomne).
Osobné údaje môžu byť pre účely plnenia spotrebiteľskej zmluvy poskytnuté tretím stranám – doručovacím spoločnostiam (kuriérom, pošte) a spoločnosti, ktorá spracúva účtovné doklady.
Pre vybavenie vašich objednávok a riadne plnenie kúpnej zmluvy potrebujeme vaše meno, priezvisko, adresu (bydlisko/doručenia tovaru), email, telefónne číslo, a Vaše platobné údaje.

Predávajúci môže poskytnúť osobné údaje zákazníka (v rozsahu: e-mailová adresa) spoločnosti Heureka Shopping s.r.o., výlučne pre účely programu „Overené zákazníkmi“, pre získanie spätnej väzby od kupujúceho v súvislosti s uskutočneným nákupom v e-shope predávajúceho.
Predávajúci môže spracúvať osobné údaje na marketingové účely (napríklad pre odosielanie newslettra alebo e-mailov o novinkách, zľavách, akciách a pod.) aj bez predchádzajúceho súhlasu kupujúceho. Pre tento účel predávajúci spracúva nevyhnutné údaje, ktorými sú meno, priezvisko a e-mailová adresa kupujúceho. Ak kupujúci nesúhlasí so spracovaním údajov na marketingové účely, svoj nesúhlas môže kupujúci kedykoľvek vyjadriť napríklad odoslaním správy na e-mailovú adresu predávajúceho so žiadosťou o odhlásenie z newslettra alebo kliknutím na link uvedený v e-mailovej správe. Osobné údaje využívané na marketingové účely nebudú poskytnuté tretím stranám, taktiež nebudú zverejnené.
Kupujúci má právo získať od predávajúceho potvrdenie o tom, aké osobné údaje kupujúceho sa spracúvajú v e-shope predávajúceho. Kupujúci má právo získať prístup k takýmto údajom a tiež informácie na aký účel sa spracúvajú, aké kategórie údajov sa spracúvajú, komu sa osobné údaje poskytujú, ako dlho sa osobné údaje uchovávajú, či existuje automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania.

Prvé poskytnutie vyššie uvedených osobných údajov kupujúcemu je bezplatné. Opakované poskytnutie osobných údajov, o ktoré kupujúci požiada, bude spoplatnené ako administratívny poplatok vo výške 10€. Kupujúci môže od predávajúceho požadovať opravu alebo doplnenie neúplných osobných údajov, ktoré sa týkajú kupujúceho. Kupujúci môže žiadať vymazanie jeho osobných údajov alebo obmedzenia spracovania týchto údajov. Kupujúci môže aj namietať proti spracúvaniu osobných údajov.


Spracúvanie osobných údajov kupujúce je nevyhnutné aj na účely archivácie (pre splnenie povinnosti predávajúceho na základe právnych predpisov SR, napríklad uchovávanie účtovných dokladov po dobu 10 rokov). Ak bude kupujúci žiadať o vymazanie osobných údajov, ktoré sa spracúvajú v súvislosti s kúpnou zmluvou, jeho žiadosť môže byť zamietnutá.
Kupujúci má právo, aby predávajúci obmedzil spracúvanie jeho osobných údajov, ak kupujúci namieta správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho predávajúcemu overiť správnosť osobných údajov.


Kupujúci má právo získať osobné údaje, ktoré sa ho týkajú a ktoré poskytol predávajúcemu, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte. Kupujúci má právo preniesť tieto osobné údaje inému prevádzkovateľovi, ak je to technicky možné.
Kupujúci má právo namietať, ak sa jeho osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu. Rovnako môže namietať, ak sa jeho osobné údaje spracúvajú na účely oprávneného záujmu predávajúceho.

Kupujúci pri podozrení, že jeho osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú, môže podať Úradu na ochranu osobných údajov návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov. Vyššie uvedené informácie o ochrane osobných údajov sa týkajú aj predzmluvných vzťahov (t.j. registrácia v e-shope za účelom budúceho nákupu alebo napríklad vyžiadanie dopytu, cenovej ponuky či informácií o tovare a službách predávajúceho).

IV. Spracovatelia osobných údajov

1. Spracovanie osobných údajov je vykonávané predávajúcim; osobné údaje však pre neho môžu spracovávať i títo spracovatelia:

● poskytovateľ služby e-mailu (Websupport),

● prípadne ďalší poskytovatelia spracovateľských softwarov služieb a aplikácii, ktoré však v súčasnej dobe predávajúci nevyužíva.

V. Príjemcovia osobných údajov (subdodávatelia predávajúceho)

 1. Príjemcovia osobných údajov sú osoby:

 ● zúčastňujúci sa na dodaní tovaru/služieb/realizácii platieb na základe zmluvy,

 ● zabezpečujúci služby prevádzkovania e-shopu (webygroup) a ďalšie služby v súvislosti s prevádzkovaním e-shopu,

 ● zabezpečujúci marketingové služby.

 2. Predávajúci nemá v úmysle  poskytnúť osobné údaje do tretích krajín (do krajín mimo EU) alebo medzinárodnej organizácii.

VI. Vaše práva

 1. Za podmienok stanovených v GDPR máte:

● právo na prístup ku svojim osobným údajom podľa čl. 15 GDPR,

● právo na opravu osobných údajov podľa čl. 16 GDPR, prípadne na obmedzenie spracovania podľa čl. 18 GDPR,

● právo na výmaz osobných údajov podľa čl. 17 GDPR,

● právo vzniesť námietku proti spracovaniu podľa čl. 21 GDPR,

● právo na prenositeľnosť údajov podľa čl. 20 GDPR  a

● právo odvolať súhlas so spracovaním písomne alebo elektronicky na adresu alebo e-mail predávajúceho uvedený v čl. I týchto podmienok.

2. Ďalej máte právo podať sťažnosť Úradu pre ochranu osobných údajov v prípade, že sa domnievate, že bolo porušené Vaše právo na ochranu osobných údajov, prípadne sa obrátiť na súd.

VII. Podmienky zabezpečenia osobných údajov

1. Predávajúci prehlasuje, že prijal všetky vhodné technické a organizačné opatrenia k zabezpečeniu osobných údajov.

2. Predávajúci prijal technické opatrenie k zabezpečeniu dátových úložísk a úložísk osobných údajov v listinnej podobe.

3. Predávajúci prehlasuje, že k osobným údajom majú prístup len ním poverené osoby.

VIII. Záverečné ustanovenie

1. Odoslaním objednávky z internetového objednávkového formulára potvrdzujete, že ste oboznámení s podmienkami ochrany osobných údajov a že ich v celom rozsahu prijímate.

 2. S týmito podmienkami súhlasíte zaškrtnutím súhlasu prostredníctvom internetového formulára. Zaškrtnutím súhlasu potvrdzujete, že ste oboznámení  podmienkami ochrany osobných údajov a že je v celom rozsahu prijímate.

 3. Predávajúci je oprávnený tieto podmienky zmeniť. Novú verziu podmienok ochrany osobných údajov zverejní na svojej internetovej stránke: www.elektronr.sk a zároveň Vám pošle novú verziu týchto podmienok na Vašu e-mailovou adresu, ktorú ste predávajúcemu poskytli.

Služby poskytované v rámci e-shopu www.elektronr.sk, na ktoré sa podľa Všeobecných obchodných podmienok vyžaduje súhlas dotknutej osoby, nie sú určené priamo osobám mladším ako 16 rokov.

 Tieto podmienky nadobúdajú účinnosť dňom 25.5.2018.

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Kliknutím na odkaz zároveň prehlasujete, že ak máte menej ako 16 rokov, tak ste požiadal/a svojho zákonného zástupcu (rodiča) o súhlas so spracovaním vašich osobných údajov. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.